Anadolu Basın Yayın Birliği'nde Ergül Güven Tazeledi

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Genel Başkanı Salih Ergül, yeniden bu göreve seçildi.

ABYB 4. Olağan Genel Kurulu, Bayramyeri'ndeki bir otelde yapıldı.

Ergül, genel kurulda yaptığı konuşmada, güçlü olmaya, el ele, gönül gönüle vermeye, bir ve beraber olmaya kendilerini mecbur hissettiklerini söyledi.

Basının, haber yaparken objektif, eleştiri yaparken de seviyeyi koruması, eleştiriyi hakaret noktasına vardırmaması gerektiğini belirterek Ergül, şunları kaydetti:

"Anadolu Basın Yayın Birliği mensupları olarak sizlerden isteğim, haberlerinizi kamu yararına uygun, vatan, millet ve bayrak sevdalısı olduğunuzun vurgusunu yaparak gerçekleştirin. Kesinlikle sipariş haber ve yalan habere yaklaşmayın. Hakaret içeren haberler yapıp, basın özgürlüğü çığırtkanlığı yapanlardan olmayın. Bizler, ayrımcılığa değil, birleştirmeye talibiz, kötülüğe değil, iyiliğe talibiz. Bizler, Anadolu'nun farklı renklerinden bir bütün çıkarmanın sevdasına talibiz. Bizler, Anadolu Basın Yayın Birliğiyiz ve Anadolu’nun gerçeklerine talibiz."

İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon, Tokat, Kahramanmaraş, Çanakkale şube başkanları ve delegelerin katılımıyla yapılan genel kurulda yapılan oylamayla Salih Ergül yeniden genel başkanlığa seçildi.

Bölge başkanlıklarına atamaların da yapıldığı genel kurulda, Karadeniz Bölge Başkanlığına Mustafa Durmuş, Doğu Anadolu Bölge Başkanlığına Barış Kul, İç Anadolu Bölge Başkanlığına Yakup Orakçı, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölge Başkanlığına Gökhan Şahin, Ege Bölge Başkanlığına Zeki Bostancı, Marmara Bölge Başkanlığına da Nursen Bilgili atandı.

Kaynak: AA