Germania Havayolları, Berlin'den Dalaman'a İlk Seferini Yaptı

Alman havayolu firması Germania Havayolları, Berlin'den Dalaman'a ilk seferini gerçekleştirdi.

İlk sefer dolayısıyla Tegel Havalimanı'nda gerçekleştirilen törene, YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Güvenç ve İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, Dalaman seferinin resmi açılışı için Germania Havayolu Satış Direktörü Claus Altenburg ve Türkiye'nin Almanya turizm müşaviri Hüseyin Gazi Coşan katıldı.

YDA Dalaman Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Güvenç, burada yaptığı konuşmada, TripAdvisor ödüllü Germania Havayolu'nun Berlin'den Dalaman'a ilk seferini düzenlemesiyle turizm sezonunun iyi bir gelişme ile başladığını söyledi.

Güvenç, "Berlin'de yaşayan Türklerden ve acentelerden, Dalaman'a sefer düzenlenmesi için yoğun talep vardı. İlk sefere Alman halkı ve Türk vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizi sevindirdi. Alman pazarı kaynak bir market. Alman pazarına çok önem veriyoruz. Almanlar bölgemize yabancı değil. Turizmde son gelişmeler Türk turizmi ve bölgemiz açısından sevindirici. Bu hava devam ederse rekora yaklaşırız." dedi.

Konuşmaların ardından Dalaman'a ilk uçuşunu yapacak olan Germania Havayolları ekibi, uçuş öncesinde pistte uçağın yanında poz verdi. Uçak, Dalaman'a indiğinde YDA Dalaman Havalimanı ekibi uçuş ekibini ilk sefer olması nedeniyle uçakta pasta keserek karşıladı. Uçaktan inen yolculara ise lokum ikram edildi.

Kaynak: AA