Cumhurbaşkanlığı Ve Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

AK Parti'den Diyarbakır milletvekili aday adayı olan Aslan Değirmenci, "Diyarbakır'dan başka bir şey düşünmeden, Diyarbakır'a hizmetten başka amaç taşımadan bu önemli işe soyundum. Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali barışa, kardeşliğe ve kalkınmaya katkı sağlamak için aday adayı oldum." dedi.

Değirmenci, Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda sendika temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sadece Türkiye'yi değil, Ortadoğu'yu, hatta dünyayı kardeşlik, huzur, barış ve refah gemisi haline getirmek için siyaset yaptığı için aday adayı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin "Hepimiz Hz. Adem'in çocuklarıyız" anlayışıyla hareket edip sınırları aştığını kaydeden Değirmenci, AK Parti'nin vicdanlı yürekleri birleştirmeye çalıştığını aktardı.

Demirmenci, şöyle konuştu:

"Çünkü kin, nefret ve düşmanlığı men eden, kardeşliği ve barışı önceleyen siyasetin adıdır AK Parti. AK Parti ile birlikte yol yürüyorum. Çünkü AK Parti, geleceğimizi küresel darbecilerin eline bırakmaya çalışanlara karşı büyük bir direniş sergiliyor, vesayet zincirlerini tek tek koparıyor. Ulus ötesi darbecilerle de taşeronlarıyla da demokratik mücadelesini sürdürüyor. Küresel güçlerin tezgahına, tuzağına, planına ve senaryosuna göre hareket etmiyor."

Hep bu mücadelenin içerisinde yer aldığını vurgulayan Değirmenci, "Bitmeyecek mücadelemiz, sona ermeyecek soylu sevdamız. Mücadelemizin adı kardeşlik, soyadı sabırdır. Bu bilinçle yola düştüm. Hz. Adem'in kardeşliğini, Hz. İbrahim'in dostluğunu, Hz Muhammed'in önderliğini ve örnekliğini yeniden inşa etmek için ayağa kalkanların yanında yer aldım. Şiddet ile toplumun iradesine ipotek koymak isteyenlerin aksine biz evrensel hukuk, ebedi kardeşlik için varız. Kadim medeniyetin ortak varisleri olarak medeniyetimizin yeniden inşası için sorumluluk alıyoruz. Bizim tarihimiz de geleceğimiz de bir. Zılgıt da horon da Halay da zeybek de bizim." ifadelerini kullandı.

İnsanların doğuştan gelen eşit haklara sahip olduğunu, insanların renk, cinsiyet, dil, coğrafya gibi yönlerden bir ayrıma ve ayrımcılığa tabi tutulamayacaklarını vurgulayan Değirmenci, "Tutmaya çalışanlara karşı da dün direndiğim gibi bundan sonra da ilkelerimden asla taviz vermeden direneceğime söz veriyorum. Her türlü şiddet ve vesayet arayışına karşı dün olduğu gibi bugün de karşı çıkacağım. Her türlü dayatmanın önünde duracağım." dedi.

Değirmenci, "Diyarbakır'dan başka bir şey düşünmeden, Diyarbakır'a hizmetten başka amaç taşımadan bu önemli işe soyundum. Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali barışa, kardeşliğe ve kalkınmaya katkı sağlamak için aday adayı oldum." açıklamasında bulundu.

Toplantıya, Genç Memur-Sen, Diyanet Sen, Enerji Bir-Sen, Kültür Memur Sen ve Toç Bir Sen temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA