Çocuk Oyun Dünyası Açılışa Hazırlanıyor

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da gençlere yönelik eğitim, sosyal ve spor alanında çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyasında yapım çalışmalarında sona yaklaştı.

Çocuk Oyun Dünyası Açılışa Hazırlanıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapımında sona gelinen Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyasını inceleyerek yetkililerden fiziki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tüm detayların gözden geçirildiği alanda bir değerlendirme yaparak sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Türkiye’nin en büyük yeşil alan projelerinden biri olan GAP Vadisini hayata geçireceklerini söyleyen Çiftçi, "3,5 Milyon Metrekare GAP Vadisi ile Şanlıurfa’ya yeni bir Yeşil alan kazandırıyoruz” dedi.

GAP Vadisi’nin etaplar halinde Şanlıurfalıların hizmetine girdiğini belirten Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Başkanlığımızın yapmış olduğu ve Türkiye’de alan itibariyle Türkiye’de en büyük yeşil ve sosyal alan projesi olan GAP Vadisi etaplar halinde Şanlıurfalıların hizmetine giriyor. Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyasını 19 Mayıs itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. GAP Vadisi etapları planlanırken her etaba farklı fonksiyonlar yüklendi. Su ve Kayak Merkezi gençlerimizin su sporları ile ilgilenebileceği bir alan olarak planlandı. Şanlıurfa’nın Bilim ile ilgilenmesi için Şanlıurfa Bilim Merkezini kuruyoruz ve şuan çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

19 Mayıs da açılması planlanan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası, 30 Bin metrekareden oluşuyor. Projede 18 adet farklı oyun grubu, macera parkuru, masa tenis alanları, langırt oyun masaları, 10 kaydırak, yüksek halatla tırmanma parkuru, biyolojik gölet, su oyun alanı, kum havuzu, oturma birimleri, piknik alanları, kamelyalar, trambolin, tırmanma duvarı, boyama duvarı ve kuru havuzlar yer alıyor.
Kaynak: İHA