5. İç Anadolu Bölgesi Travma Ve Acil Cerrahi Toplantısı

Çankırı'da, 5. İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı gerçekleştirildi.

Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, derneğin 1995 yılında İstanbul merkezli kurulduğunu söyledi.

Derneğin çeşitli faaliyetleri içerisinde Marmara Bölgesi'nde her ay düzenli olarak hastanelerin travma ve acil cerrahi vakalarını paylaştıklarını ve bilimsel oturumlar düzenlediklerini ifade eden Eryılmaz, "Toplam 273 aydır düzenlenen bir toplantı ki Türkiye’de böyle sürekli düzenlenen bir toplantının olması büyük bir başarı. Biz 2018 yılı içinde bunu Ankara merkezli İç Anadolu Bölgesi toplantıları yapalım diye düşündük ve ocak ayında Ankara'da ilk toplantımıza başladık. Aynı bölgede hizmet veren kurumlarız, birbirimizle iletişim içerisinde olmak için güzel bir fırsat." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Eyüp Yalçınkaya da Çankırı'da böyle bir etkinlik yapıldığı için heyecanlı olduklarını kaydetti.

Düzenlenen toplantıların 273 aydır devam ettirildiğine dikkat çeken Yalçınkaya, "İnşallah bundan sonra daha sık sizleri misafir etmek isteriz. Bu organizasyonu yapma imkanı sunan Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım. İnşallah verimli bir toplantı olur." dedi.

Kaynak: AA