Serdivan'da Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, "Selçuklu'dan Osmanlıya 2018" yıl sonu sergisi açıldı.

Serdivan Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (SERMEK) ile Serdivan Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslarda üretilen eserlerin sergileneceği Sakarya Spor Salonu yanındaki helikopter pistindeki serginin açılış programına, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile vatandaşlar katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, üretilen eserlerin son derece güzel olduğunu söyledi.

Eserlerde büyük emek ve çabanın olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Aylarca süren bir çaba ve emek var. Günümüzde belediyeler bu tür kurslara büyük destek veriyor. Eğitimin, öğrenmenin bir yaşı yok. En önemli husus da hanımların eğitimi. Hanımlarımızın nitelik kazanması, boş vakitlerini, evdeki boşa geçecek zamanını bir takım materyalleri değerlendirerek çok güzel, özgün eserler hatta kıymete dönüştürebilir hatta bu işten hanımlarımız aile ekonomisine katkıda bulunabilir." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, eserlerde emeği geçenlere teşekkür ederek ve tebrik etti.

Serdivan Belediye Başkanı Alemdar ise, SERMEK ile işe gidemeyen yeni bir şeyler öğrenmek isteyen vatandaşlara hizmet etmeye çalıştıklarını dile getirerek, bu yılı farklı değerlendirmek istediklerini ve "Selçuklu'dan Osmanlıya 2018" temasını çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, üretilen eserlerin tanıtıldığı sergiyi gezdi.

Katılımcılara, program sonunda keşkek ikram edildi.

Kaynak: AA