Şam'ın Güneyinden Tahliye Edilen Rejim Muhaliflerinin İlk Kafilesi El Bab'a Geldi

Şam’ın güneyindeki Yilda, Beyt Samah, Babila kasabalarında aileleri ile birlikte hareket eden rejim muhalifleri, El Bab’ın girişindeki Ebu Zindin geçidine kadar Rus askerlerinin refakatinde geldi.

Şam'ın Güneyinden Tahliye Edilen Rejim Muhaliflerinin İlk Kafilesi El Bab'a Geldi
Buradan kafileyi Rus askerlerinden devir alan Türk askerleri ve AFAD tahliye edilen muhalif güçlerini, Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusunun Zeytin Dalı hareketiyle PKK/YPG terör örgütlerinden kurtardığı Cinderes’e götüreceği kaydedildi.

Rejim muhalifleri ve sivillerden oluşan 33 otobüs dolusu bin 646 rejim muhalifi, Ebu Zindan geçidine ulaştı. Buradan Türk askerleri ve AFAD yetkilileri tarafından alınan kafile El Bab’a geldi. Gelecek olan diğer kafilelerle 15 bin 700 kişiyi bulacak rejim muhalifi ve ailelerinin 11 bin kişinin Halep kırsalına, kalan 4 bin 700 kişinin ise İdlib kırsalına yerleştirileceği bildirildi.

Üst teğmen Abdurrezak, "Şu anda El Bab’ın girişi Ebu Zindin geçidinde bulunuyoruz. Şam’ın güneyindeki yerleşim bölgelerinden gelen Rejim muhalif güçlerini kendileri için hazırlanan kamplara götüreceğiz. Orada onların bütün hayati ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Başka bir mülteci, kendilerinin 7 yıl muhasara altında tutulduklarını, o zamandan beri kimliksiz olduklarını söyledi.

Şam’ın güneyinden kurtarılmış bölgelere aileleriyle gelen ilk kafile olduklarını söyleyen mülteci, "Yol şartları çok zordu. Orada birbirimize destek olarak zorlukları aştık" dedi.

Kaynak: İHA