Okuldaki Atıl Odayı Kütüphaneye Dönüştürdüler

Saray ilçesindeki Kargalı Köyü ilköğretim okulunda görevli iki öğretmen, okulun atıl durumdaki bir odasını onararak kütüphaneye dönüştürdü.

Öğretmenler Vural Yörükoğlu ve Hamza Hamarat, atıl durumdaki odayı kendi imkanlarıyla onardı, Saray Kaymakamlığı da odaya kitap rafları yaptırdı.

Daha sonra Erzincan Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Üniversitesi ve bazı kamu kurum ve kuruluşları kütüphane için kitap, kırtasiye yardımında bulundu.

Yaklaşık 2 bin kitabın bulunduğu kütüphane, vatandaşların da katılımıyla açıldı.

Öğretmen Hamarat, açılışta yaptığı konuşmada, kütüphanenin oluşturulmasına destek olan herkese teşekkür ederek, büyük bir ihtiyaca cevap verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Hamarat, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer ağacın kökü yoksa, meyve vermesi, yaprak açması, dallanıp, budaklanması, göğe doğru serpilmesi mümkün değildir. Çok klasik bir laf vardır. 'Her kütüphane bir hapishane kapatır.' Ama ben başka bir söz söylemek ve üzerinde durmak istiyorum. 'İstikbal göklerdedir', çok meşhur bir deyimdir.

Eğer ağacın kökü yoksa meyve vermesi, yaprak açması, dallanıp budaklanması göğe doğru serpilmesi mümkün değildir. Dolaysıyla kütüphaneler ve kitaplar bizim köklerimizi, bizim mazideki geçmişimizi ve bilgi de elde ettiklerimizi, öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmak için en önemli araçlardır."

Öğrenciler de okulda kütüphaneye kavuşmanın sevincini yaşadı.

Kaynak: AA