Kumluca Belediye Başkanlığına Göven Seçildi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın AK Parti'den Antalya Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi nedeniyle boşalan başkanlık görevine belediye meclis üyesi Yusuf Göven seçildi.

Kumluca Belediye Meclisi, Çetinkaya'nın milletvekilliği aday adaylığı için istifasının ardından yeni belediye başkanını belirlemek amacıyla olağanüstü toplandı.

25 kişilik belediye meclisinde başkanlık için AK Parti adına meclis üyesi Yusuf Göven, CHP adına ise Feride Salur Güleç önerildi.

MHP'den ayrılan bağımsız belediye meclis üyeleri ise başkan adayı önermedi.

Yapılan oylamada, Yusuf Göven 15 oy alırken, Feride Salur Güleç ise 10 oy aldı.

Oylama sonucuna göre Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven oldu.

Göven, burada yaptığı konuşmada, hukukçu olarak bundan sonraki süreçte hukuk kuralları çerçevesinde Kumluca halkına en iyi hizmeti vermeye çalışacağını söyledi.

Yerel seçimlere 11 ay süre olduğunu vurgulayan Göven, "Bu süre içinde Kumluca'mızı hep birlikte yöneteceğiz. Omuzlarımdaki yükün ağırlığının farkındayım. Ama bunu sizlerin yardımı ile birlik ve beraberlik içinde kaldırabileceğimi ümit ediyorum. Çıkan sonuç ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Kumluca Belediyesi olağanüstü meclis toplantısına, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, milletvekili aday adaylığı için istifa eden eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya katıldı.

Kaynak: AA