Kozan'da 'Kültür Sokağı' Oluşturdu

Adana'nın Kozan ilçesinde öğrenciler tarafından "Görsel sanatlar ile edebiyatı buluşturma ve okullar renklerle güzeldir" projesi kapsamında okulda "Kültür Sokağı" oluşturuldu.

Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, geçmişten günümüze Türk edebiyat ve sanatı alanında tanınmış isimlerin resimlerini boyalarla okul koridorlarındaki duvarlara işleyerek "Kültür Sokağı" adını verdi.

Proje kapsamında burada bin 500'ün üzerinde yazılı eserle okuma alanı oluşturuldu.

Okul müdürü Ahmet Osmanca, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin görsel sanatlar öğretmeni Bahriye Bilen tarafından hazırlandığını belirtti.

Türk tarihine mal olmuş isimleri öğrencilerin çalışmasıyla duvarlara işleyerek hem edebiyata karşı ilgi uyandırmak hem de görsel sanatla edebiyatı birleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Osmanca, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz öğretmenlerimizin rehberliğinde bire bir çalıştılar ve ve bu güzel çalışmalar ortaya çıkmış oldu. Yunus Emre, Mevlana, Dede Korkut, Karacaoğlan, Neşet Ertaş ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un resimlerini duvarlara işleyerek edebiyat ile sanatı buluşturmuş olduk. Amacımız, bu büyük şahsiyetleri öğrencilerimize daha iyi tanıtmak ve sürekli göz önünde bulundurarak bunları devamlı hatırlamalarını sağlamaktır."

Kaynak: AA