Kırşehir'de 'Mesneviden Hikayeler' Tiyatro Gösterisi

Kırşehir Asımın Nesli Hareketi Derneğinin düzenlediği programda "Mesneviden Hikayeler" tiyatro oyuncuları tarafından sahnelendi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle sürdürülen "Geleceğin Gençliği Asımın Nesli Modeli" projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün işbirliğinde tiyatro gösterisi yapıldı.

Cacabey Yerleşkesindeki konferans salonunda gerçekleştirilen programda, öğretim görevlisi Mehmet Cemil yönetimindeki Ahi Evran Üniversitesi Pozitif Sahne Tiyatro Grubu, Mevlana'nın "Mesneviden Hikayeler" eserini canlandırdı.

Dernek Başkanı Mahmut Sami Doğancı, programın ardından yaptığı konuşmada, bilinçli ve sağlıklı gençler yetiştirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak bir proje yürüttüklerini belirterek, şu görüşleri paylaştı:

"Bakanlıkla yürüttüğümüz proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak projeye imza attık. Bu çerçevede Kırşehir'den, Ahi Evran Üniversitemizden doğan Pozitif Sahne Tiyatro Grubu, öğrencilerimize Mesneviden Hikayeleri canlandırdı. Bu programa katılan öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendi. Program için Pozitif Sahne Yönetmeni Mehmet Cemil hocamıza, tiyatro ekibinde yer alan üniversitemiz öğrencilerine, program organizasyonunda emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA