Karamanlı'da 'Aile İçi Şiddet' Anlatıldı

Karamanlı ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Burdur İl Jandarma Komutanlığı uzmanları ailenin korunması ve aile içi şiddet ile "Çocukları Koruma Kanunu" hakkında seminer verdi.

Nimet Güvener ilkokulunun konferans salonunda düzenlenen seminerde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Kuruluş Müdürü Filiz Baş, Umut Aydoğdu ve Murat Girgin, Burdur İl Jandarma Komutanlığından Kıdemli Başçavuş Eyüp Kara ile Astsubay Kıdemli Çavuş Karanfil Tayfur aileleri bilgilendirdi.

- Burdur Türkiye ortalamasının üzerinde

Filiz Baş, programda, kanundaki ihbar hükümlülüğünün altını çizdiklerini ifade ederek, "Özellikle kamu sektöründe çalışanlar, milli eğitimde çalışanlar, sağlık kurumunda çalışanlar ve muhtarlara ihbar hükümlülüğünün olduğu konusunda bilgi vermek istedik. Bununla ilgili paylaşımlarda bulunduk." dedi.

Aile şiddet verilerinde, Burdur'un Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığına vurgu yapan Baş, "Öncelikle yaptığımız çalışmalarda sadece mağdura yönelik hizmetler değil, şiddet uygulayana yönelik de hizmetlere yer vermek istiyoruz. Ankara ve Burdur illerinde psikologlar tarafından şiddet uygulayanlara yönelik öfke kontrolleri eğitimi başlatıldı." diye konuştu.

Kaynak: AA