Hobi Bahçelerinde Fide Dağıtıldı

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan hobi bahçelerinde üretimi Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fidelerin dağıtımı yapıldı.

Hobi Bahçelerinde Fide Dağıtıldı
Tepebaşı sakinlerinin doğa ile iç içe zaman geçirerek çeşitli ürünler yetiştirmesine olanak sağlayan hobi bahçeleri, boş vakitlerini değerlendirmek için toprağı seçen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Tepebaşı Belediyesi de vatandaşların bu güzel uğraş sırasında sorun yaşamamaları için gerekli önemleri alırken vatandaşların yetiştireceği sebzelerin fidelerini de ücretsiz olarak temin ediyor. Aşağı Söğütönü Mahallesinde bulunan Mustafa Mansız Gönüllü Bahçeleri, Batıkent Mahallesi’nde bulunan Batıkent Hobi Bahçesi ve Zincirlikuyu Mahallesi’nde bulunan Selami Vardar Gönüllü Bahçesi’nden 120 engelli, 149 emekli, 8 gazi, 2 gazi yakını ve 3 şehit yakını olmak üzere toplam 282 vatandaş faydalanıyor. Gerçekleştirilen fide dağıtımlarında hobi bahçesi sakinleri ile buluşan Başkan Ataç da vatandaşlara fidelerini dağıttı.

Hobi bahçelerinden yararlanan 282 kullanıcıya domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber ve kıl biber olmak üzere toplam 5 türden 7.050 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Hobi bahçelerimiz emekli, engelli, şehit yakını, gazi ve gazi yakını vatandaşlarımıza doğa ile iç içe zaman geçirerek çeşitli ürünler yetiştirmelerine imkan sağlıyor. Tüm hobi bahçelerimizden toplam 282 vatandaşımız faydalanıyor. Onlara yetiştirmeleri için fide dağıtmaktan bizler de çok mutluyuz. Toprağın bereketini yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hobi bahçelerinden yararlanmaktan ve dağıtılan fidelerden ötürü büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen vatandaşlar da Başkan Ataç ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA