GÜNCELLEME 2 - Eskişehir'de Fabrika Yangını

Helikopter parçası üreten fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı Eskişehir Valisi Çakacak: 'Yangına müdahale eden itfaiye teşkilatımızdan aldığımız ilk bilgilere göre, yangın fabrikadaki oksijen tüplerinin patlamasından meydana gelmiş. Yangın kontrol altına alındı. İncelemeler yapılıyor' 'Dumandan bir kişi etkilendi. Kontrol altında ve durumu ciddi değil. Olaya başsavcılığımız da el koymuş durumda' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan: 'Bir kıvılcımdan dolayı yangın meydana gelmiş. Can kaybının olmaması sevindirici'AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACAN'IN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Eskişehir'de, helikopter parçası üreten bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Bulvarı'nda kurulu Türk Genel Maksat Helikopter Projesi (TGMHP) kapsamında Sikorsky helikopterleri için bazı parçaların üretimlerinin yapıldığı Alp Havacılık fabrika üretim tesislerinde yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, itfaiye yetkililerinden yangın hakkında bilgi aldı.

Vali Çakacak, şu bilgileri verdi:

"Yangına müdahale eden itfaiye teşkilatımızdan aldığımız ilk bilgilere göre, yangın fabrikadaki oksijen tüplerinin patlamasından meydana gelmiş. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yangın kontrol altına alındı. İnceleme yapıyorlar. Dumandan bir kişi etkilendi. Kontrol altında ve durumu ciddi değil. Olaya başsavcılığımız da el koymuş durumda. Geçmiş olsun. Bu kadarla atlatılması önemli. Burası büyük bir organize sanayi bölgesi."

- "Herkes cansiperane bir şekilde çalıştı"

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Alpata Grubu'na ve Eskişehir sanayisine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Fabrikanın sanayi açısından önemli olduğunu vurgulayan Karacan, "Bir kıvılcımdan dolayı yangın meydana gelmiş. Can kaybının olmaması sevindirici. Bir kişi dumandan etkinlenmiş. O da hastanede. Böyle bir şey olmasını istemezdik. Büyük bir kuruluş, kısa zamanda atlatacaktır. Herkes cansiperane bir şekilde çalıştı." diye konuştu.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA