Gönen Bisiklet Festivali Start Aldı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde ilk defa düzenlenen 1. Gönen bisiklet festivali start aldı. Festival kapsamında 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gönen Bisiklet Festivali Start Aldı
Bugün başlayan ve pazar gününe kadar sürecek olan bisiklet festivali çok sayıda bisiklet sevdalısının katılımı ile Kaymakam Faruk Bekarlar, Emniyet Müdürü Turgut Çoşkun ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi’nin verdiği start ile başladı.

Gönen Kaymakamlığı, Gönen Belediyesi, Gönen Ticaret Odası Başkanlığı ve İzmir CAT Bisiklet Kulübünün birlikte organize ettikleri 1. Gönen Bisiklet Festivali sporcuların katılımı ile Gönen Yıldız meydanından start aldı. Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi ve Meclis Başkanı Salih Hasip Osman ile sporcular şehir merkezindeki turun ardından sporcular, ilk günün rotası olan Keçeler, Çınarlı, Üçpınar, Hacıvelioba Mahallelerinde sürüş yaptılar.

Festival kapsamında Vali Hüseyin Öğütcen Parkı etkinlik alanında Gönen Halk Eğitim Müdürlüğü ekiplerinin sunacağı müzik, koro, halk oyunları gösterisi ile ödüllü yavaş bisiklet sürme yarışması gerçekleştirilecek. 1. Gönen Bisiklet Festivalinin 2 nci ve 3 ncü gününde Gönen İlçesinin değişik mahallelerinde oluşturulan rotalarda sürüşler olacak.
Kaynak: İHA