'Biz Anadoluyuz Projesi'

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında 47 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grup, Kocaeli'den Ağrı'ya geldi.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Kocaeli'den Ağrı'ya gelen 47 öğrenci, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile Ağrı'ya gelen öğrenciler, kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı başta olmak üzere önemli yerleri gezen öğrenciler, proje kapsamında kentteki bazı okulları da gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

Verilen yemekte öğrencilerle bir araya gelen Ağrı Valisi Süleyman Elban, öğrenciler için güzel bir Ağrı programı hazırladıklarını söyledi.

Doğubayazıt'ta İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı'nı gördüklerini anlatan Vali Elban, "Ülkemizin en yüksek noktasını ve diğer günlerde de buradaki kardeşleriniz ile tanışacaksınız. Ağrı'da çok insanla görüşeceksiniz. Mevsim olarak güzel bir mevsimde geldiniz. İnşallah keyif alırsınız. Ülkemizin en doğusunda yer alan serhat şehri Ağrı'yı tanımış olursunuz ve Ağrı'daki kardeşlerinizle tanışmış olursunuz. Buradan da ümit ve temenni ediyorum ki güzel hatıralarda, iyi dostluklarla ve olumlu izlenimlerle ayrılırsınız." diye konuştu.

Programa, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Çıkar ile kurum amirleri katıldı.
Kaynak: AA