Başkentli Kadınlar İçin Yardım Projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şiddete maruz kalmış kadınların yeni bir yaşam kurmaları için başlattığı “İkinci El Eşya Bankası” projesi ilgi görmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi tarafından 2013 yılından itibaren hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar 341 kadına ev ortamı hazırlandı. Gönüllü vatandaşların kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarını bağışlamalarıyla baştan aşağı döşenen evlerde yaşamaya başlayan mağdur kadınlar ve çocukları yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı proje sayesinde Kadın Sığınma Evleri’nden ayrılan kadınların, ayakları üzerinde durup kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilmelerinin ön koşullarında biri olan sıcak bir yuva ortamı sağlanmış oluyor.

Bağışlarınızı “0312 507 24 19” numaralı telefona bildirin

Kullanılabilir durumdaki beyaz eşyadan oturma gruplarına, mutfak eşyasından perdeye kadar ikinci el eşyalarını bağışlamak isteyen hayırseverlerin, “0312 507 24 19“ numaralı telefonu aramaları yeterli oluyor. Kadın Danışma Merkezi’ne gelen telefonun ardından, kullanılabilir durumdaki eşyalar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yardımseverlerin evlerinden alınarak depolara getiriliyor. Depolarda bir kez daha elden geçirilen eşyalar, ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınma Evleri’nde kalan mağdur kadınlara barınma, psikolojik ve hukuki destek sağlanmasının yanı sıra, yeni kuracakları hayatlarında bir yıl boyunca gıda ve yakacak yardımı da yapılıyor.
Kaynak: İHA