Bartholomeos, İzmir'e Geliyor

İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, Selçuk Aziz Yuhanna Bazilikasında (St John) yapılacak olan ayine katılmak üzere İzmir’e geliyor.

Patrik Bartholomeos’un İzmir ziyareti sebebiyle sebebiyle turizm kenti Selçuk ilçesinde farklı dini ve kültürel etkinlikler planlanıyor. Her sene Mayıs ayında gerçekleşen ayinlere, Türkiye ve yurt dışından ortodoks hrıstiyanlar büyük ilgi gösteriyor. Selçuk Aziz Yuhanna Bazilikasında yapılacak olan ayine İstanbul Patriği I. Bartholomeos’un davetlisi olarak İskenderiye Patriği Theodoros’un da katılması ve ayini yönetmesi bekleniyor.

İnanç turizmi açısından önem taşıyan kültürel etkinlikler, 6 Mayıs günü İzmir Rum Kültür ve Düşünce Derneği tarafından düzenlenecek olan “Göçmen Kuşlar” konseriyle başlayacak. Grigoris Papaemmanoul yönetiminde İ Domestiki ve İstanbul Zoğrafyon Rum Lisesi korolarının sahne alacağı konsere, yurt dışından gelen misafirlerin yanı sıra İzmirli konuklar da katılacak.

İzmir Rum Ortodoks Cemaati ve İzmir Rum Kültür ve Düşünce Derneği Başkanı Yorgo Teodoridis, İstanbul Patriği I. Bartholomeos’un İzmir ziyaretinden duydukları heyecanı dile getirirken, halklar arasında var olan en önemli dostluk köprüsünün kültürel etkinlikler olduğunu düşündüklerini ve konuda çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Teodoridis, “Türkiye inanç turizmi alanında çok önemli bir yere sahip. Bu bağlamda yapılan ayin ve kültürel etkinlikler yurt dışında da çok ses getiriyor. Kültürümüzü ve inançlarımızı özgür bir şekilde yaşarken, ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak bizlerin asli görevidir. Anadolu’nun kadim halklarından olan biz Rumlar her anlamda ülkemizin barış ve dostluk elçileriyiz” dedi.

Kaynak: İHA