4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen "Uyku ve Tıp" konulu 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başladı.

Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, diğer katılımcılar ile öğrenciler katıldı.

Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun, burada yaptığı konuşmada, bu yıl "Uyku ve Tıp" konulu 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kongreye 38 üniversiteden yaklaşık 600 öğrencinin katıldığını ifade eden Dursun, "Bir cafeteryada başlayan maceramız bugünlere gelmesi bizim için çok önemli. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu'nun yaptığı bu kongre üniversitemizin belkide en önemli kongrelerinden birisi." dedi.

Dursun, öğrenci kongreleri akademisyenliğin belkide ilk basamak yeri olduğunu belirterek, "Bu kongreleri düzenlemekteki amacımız farklı üniversitelerden farklı öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşması ve bilgilerini paylaşması. Ulusal ve uluslararası bir çok kongre düzenleniyor. Rize'de ki kongre ulusal düzeydeki kongreler arasındaki yerini aldı ve tercih edilen bir kongreyiz. Bu anlamda çok mutluyuz." diye konuştu.

Dursun, her yıl kongrede farklı bir konu işlediklerini de sözlerine ekledi.

Kongre, 2 gün sürecek.

Kaynak: AA