Vali Ustaoğlu, SGK Çalışanlarıyla İftar Yaptı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

SGK, kurumda sivil toplum kuruluşları, iş adamları, şehit aileleri ve çalışanlarına iftar yemeği programı düzenledi.

Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, SGK'nın yıllardır ülkenin kangren olmuş bir kurumundan vatandaşlara sofrasını açan bir kurum haline geldiğini söyledi.

SGK'nın 80 milyonun gözünün içine baktığı bir kurum olduğunu belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Doğduğumuz andan son nefesimizi verene kadar bitmeyen mirasçımızdır. Ülkemizin böyle önemli bir sürecinde her zaman kader birliği yaptığımız bu coğrafyada, birlik, kardeşlik ve dayanışma adına bu tür organizasyonlar daha da anlamlı oluyor. Bu coğrafya çok sıkıntı ve acılar çekti. Ülkemiz üzerinden oynanan oyunların adeta taşeronluğunu yapan bir örgüt bu bölge insanına çok büyük acılar çektirdi. Allah'a şükür şuan huzur emniyet ve güven var. Biz burada iftar yaparken güvenlik güçleri şuan belki pusuda yada nöbetindedir. Memleketin huzur ve güveni için nöbetlerinin başındalar. Terörle mücadele etmek toplumla olur. Toplum bu mücadelede devletiyle olursa başarılı olur."

Ustaoğlu, konuşmasının ardından şehit güvenlik korucusu Sedat Aktaş'ın ailesine bağlanan maaş dosyasını verdi.

İftar yemeğine, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, kurum amirleri, şehit yakınları, vatandaşlar ve SGK çalışanları katıldı.

Kaynak: AA