Türkiye'den Filistinli Mülteciler İçin UNRWA'ya 10 Milyon Dolar Daha Ek Katkı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin mali dar boğaz içinde bulunan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) her yıl sağlamakta olduğu gönüllü katkıya ek olarak 10 milyon dolar daha transfer ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ülkemiz halihazırda mali dar boğaz içinde bulunan BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na her yıl sağlamakta olduğu gönüllü katkıya ek olarak 10 milyon dolar daha UNRWA’ya transfer etmiştir. Söz konusu katkımız, Ajansın 5.3 milyon Filistinli mülteciye sağladığı sağlık ve eğitim gibi hizmetlerin aksatılmadan devam ettirilmesine destek olacaktır" denildi. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Ajansın içinde bulunduğu mevcut mali sorunların hafifletilmesine yönelik olarak diğer alanlarda da katkılarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Filistinlilere ulaştırılmak üzere UNRWA’ya her yıl yapılan un yardımlarımız 26 bin tona yükseltilmiş, 18 Mayıs 2018 tarihinde Filistinlilere yardım amacıyla Başbakanlık tarafından bir ulusal bağış kampanyası başlatılmıştır. Ayrıca Gazze Şeridi’nde ahiren meydana gelen olaylar sonrasında acil tıbbi yardım gerektiren durumlara müdahale amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’ne 1.2 milyon ABD doları hibe edilmesi kararlaştırılmıştır. Türkiye, kardeş Filistin halkının onurlu ve insanca yaşamasının desteklenmesi amacıyla sözkonusu katkılarını önümüzdeki dönemde de sürdürmeye devam edecek, Filistin davasına her platformda sahip çıkacaktır."
Kaynak: İHA