TOSB'den 8 Firma İSO 500 Sıralamasında

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) her yıl açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporuna göre geçen sene 8 Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firması ilk 500'e girmeyi başardı.

TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu'nda her yıl birçok firmalarının yer aldığını aktardı.

Geçen yılın raporunda TOSB bünyesinde bulunan 8 firmanın listeye girmiş olmasının kendileri için gurur verici bir gelişme olduğunu paylaşan Tekli, "Biz ülkemizdeki tüm şartlara rağmen üretimden, ihracattan ve istihdam sağlamaktan vazgeçmedik. Devletimizin verdiği teşvikler, yatırımcılarımıza güç kazandırırken, sanayicilerimizin iştahlı çalışmaları da TOSB ailesinin gücüne güç katmaktadır." ifadesini kullandı.

3. OSB'de çalışmaların sonuna gelindiğini hatırlatan başkan Tekli, orasının da hizmete girmesiyle ileriki yıllarda "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporunda daha fazla yatırımcının yer almasını umut ettiklerini aktardı.

Tekli, İçel'de sanayi alanlarının artış göstermesinin hem istihdam oranlarına yansıyacağını, hem de kentin ihracat rakamlarının yukarı çekilmesine etki edeceğini kaydetti.

İlk 500 sıralamasında yer alan tüm firmaları tebrik eden Tekli, herkese çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: AA