Sri Lanka'da 14 Çocuk Viral Gripten Öldü

Sri Lanka’nın sağlık yetkilileri, ülkenin güneyine yayılan viral bir ateş sonucu 14 çocuğun öldüğünü bildirdi.

Sri Lanka’nın sağlık yetkilileri, ülkenin güneyine yayılan viral bir ateş sonucu 14 çocuğun öldüğünü bildirerek, halkı hastalığa karşı önlem almaları için uyardı.

Sri Lanka’nın güneyinde bulunan Karapitiya Eğitim Hastanesi Müdürü Dr. Jayampathi Senanayake yaptığı açıklamada, ölümlerin 13 tanesinin Karapitiya bölgesinde, 1 tanesinin ise başkent Colombo’da gerçekleştiği bildirdi. Ölen çocukların hepsi 2 yaşın altında olduğu belirtildi.

Sağlık görevlileri daha önce viral gribin İnfluenza ve Adino virüslerinden kaynaklandığını, iki yaşından küçük çocukları etkilediğini açıkladı.

Doktorlara göre, virüsün belirtileri ateş, öksürük, soğuk algınlığı ve baş ağrısını içeriyor, hastalarda daha sonra zatürreye yol açan solunum problemleri oluşuyor.

Karapitiya Hastanesi’nde görevli sağlık görevlileri, şu anda 4’ü yetişkin olmak üzere 49 hastanın viral ateş şüphesiyle hastaneye yatırıldığını, hiçbir hastada ciddi bir durum olmadığını söyledi.



Sri Lankalı Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena dün, sağlık yetkililerine viral gribin yayılmasını kontrol altına almak için acil önlemler alması talimatını vermişti.
Kaynak: İHA