Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın: 'Hiçbir başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Başarı, iyi bir ekip çalışmasının ürünüdür. Üniversitemizin başarısında da birbirine kenetlenmiş akademik ve idari personelimiz bulunmaktadır'

Sinop Üniversitesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Şehir stadyumunda düzenlenen törende 2 bin 300 öğrenci, mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, törende yaptığı konuşmada, Sinop Üniversitesinin bölgesinde ve Türkiye'de daha fazla söz sahibi olabilmesi için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Çok kısa zamanda büyük yol aldıklarını vurgulayan Dalgın, "Artık iddialı arkeologlar, sağlıkçılar Sinop Üniversitesinden çıkacak. Sanatta, sporda, resimde de iddialı olacağımızı ortaya koyacağız. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Başarı, iyi bir ekip çalışmasının ürünüdür. Üniversitemizin başarısında da birbirine kenetlenmiş akademik ve idari personelimiz bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere eğitim verirken sadece iyi bir meslek sahibi olmalarını değil, aynı zamanda iyi birer insan olabilmeleri için çalıştıklarına işaret eden Dalgın, tüm mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarı diledi.

Konuşmanın ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

Törende eğitim ve sağlık fakülteleri öğrencileri de meslek andı içti. Daha sonra tüm mezun öğrenciler, diplomalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Törene Vali Köksal Şakalar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altınbaş, öğrenci velileri ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA