Muş'ta 19 Bin Öğrenci Sınav Heyecanı Yaşayacak

Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı'na 19 bin 327 öğrencinin gireceğini bildirdi.

İlci, yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta sonu cumartesi günü yapılacak Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavının öğrencilerin geleceğini şekillendirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, bu konuda yöneticilerin ve öğretmenlerin gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini dile getirdi.

Öğrencilerin eğitim öğretim yılı başından beri bu sınavlara odaklandıklarını aktaran İlci, il genelinde 89 okul, 697 salonda yapılacak sınava 19 bin 327 öğrencinin gireceği ve 2 bin 369 öğretmenin görev yapacağını kaydeden İlci, şunları ifade etti:

"Yarınlarımızın teminatı olan sevgili öğrenciler, bir yıl boyunca bu sınav için çok çalıştınız. Sizler, bizim için çok önemlisiniz, çok değerlisiniz. Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı için bir adımdır. Bu adım strese ve gerilime neden olmamalıdır. İnanıyoruz ki sizler hazırlandığınız bu sınavları en güzel şekilde geçerek başarılı olacaksınız. Bu sınavdan alacağınız puan sonucuna göre bir üst öğretim kurumuna yani liseye yerleşmiş olacaksınız. Sınav sabahında ise sınav başlama saatinden en az yarım saat önce okulda hazır bulunun. Sınava gireceğiniz okullarda sizlere yardımcı olacak olan idareci ve öğretmenlerinizin tavsiye ve uyarılarını mutlaka dikkate alın."

İlci, sınav ve sonrasındaki yerleşme konusunda velilerden de hassasiyet göstermelerini isteyerek, şu tavsiyelerde bulundu:

"Çocuklarımızın başarılı olmasında en büyük görev anne ve babaya düşmektedir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için sınavlarda başarılı olmaları en büyük dileğimizdir. Bu yıl geçilecek yeni sistemle 'en iyi okul, eve en yakın okuldur' anlayışıyla öğrencilerimizin servis, ulaşım ve erişim sorunları ortadan kaldırılmış, mahalle okulu merkezine alınmıştır. Anne ve babaların zaman zaman karşılaştığımız yanlış tutum ve davranışları onların var olan kaygı ve heyecanlarını daha da artırmaktadır. Bundan dolayı bu süreçte siz velilerin bazı konularda daha duyarlı olmaları yararlarına olacaktır."

Kaynak: AA