İzmit'te 3 Bin Kişi İftar Yemeğinde Buluştu

İzmit Belediyesi tarafından Bekirpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeği programında 3 bin kişi bir araya geldi.

İzmit'te 3 Bin Kişi İftar Yemeğinde Buluştu
İzmit Belediyesi’nin iftar etkinlikleri Bekirpaşa Mahallesi’nde devam etti. Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen iftar yemeğinde 3 bin kişi aynı masalarda oruç açmanın heyecanını yaşadı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğindeki iftara Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği iftar öncesi Başkan Doğan, masaları tek tek dolaşarak vatandaşların Ramazanını tebrik etti.

İftar yemeği öncesinde konuşan Başkan Doğan, “Gün ülkemiz için birlik beraberlik günü, gün Türkiye düşmanlarına gereken cevabı verme günüdür. Bugün sizlerle birlikte suyumuzu içmenin, ekmeğimizi paylaşmanın, oruçlarımızı açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ne mutlu ki huzur ve birlik beraberlik içerisinde Ramazanımızı geçiriyoruz. Bugünlere gelmek kolay değil, bugünleri korumakta kolay değil. Ne yazık ki, bugün İslam coğrafyasında bu imkanları, bu huzuru, birlik ve beraberliği bulamayan, zulüm içerisinde inleyen Müslüman kardeşlerimiz var. Türk milleti olarak bu birlik ve berberliğimizi siyasi görüş ayrımı yapmadan, oydu buydu demeden sürdürme zamanıdır. Malazgirt’ten itibaren günümüze kadar olan tüm mücadeleleri birlikte kazandık” dedi.

“Şimdi döviz üzerinden oyunlar oynuyorlar” diyen Doğan, “Ama bilmiyorlar ki, artık bu ülke başka bir Türkiye. Türkiye düşmanları AK Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı istemiyorsa bunun sebebi Türkiye’nin iyiliğini istememeleridir. Bu sebepledir ki hangi siyasi görüşün sempatizanı olursanız olun bu Türkiye düşmanlarına gereken cevabı onların inadına vermemiz gerekiyor. Gün Türkiye günü, vakit Türkiye vaktidir, vakit ülkemize sahip çıkma vaktidir. Onlara vereceğimiz en güzel cevap, yine ülkemizi en güzel şekilde ileriye taşıyacak, koruyacak, güçlendirecek kişilere vermektedir” diye konuştu.

Başkan Doğan’ın konuşmasının ardından ezanın okunması ile binlerce vatandaş oruçlarını açtı.
Kaynak: İHA