İtfaiyeciler, Elmalı'da Yetişecek

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programına 2018-2019 akademik yılı itibarıyla ilk defa öğrenci alınacağı bildirildi.

Elmalı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halil Demir, yaptığı yazılı açıklamada, programın açılmasından sonra öğretim görevlisi ihtiyacının tamamlandığını ve Akdeniz Üniversitesi Senato Kararı ile öğrenci talebinin YÖK'e iletilerek onay alındığını belirtti.

2018-2019 akademik yılında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programına ilk defa öğrenci alınacağını kaydeden Demir, "Sivil savunma ve itfaiyeciliğin ülkemiz için önemi her geçen gün artıyor. Ormanlarımızın korunmasının yanı sıra tarihi değere sahip binaların ve diğer eserlerin korunması, küresel ısınmayla iklim koşullarının değişmesi nedeniyle sel, fırtına ve benzeri felaketlerin sıklığının artması, bu alandan mezun olan teknikerlere olan ihtiyacı arttırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Programdan mezun olanların iş bulma kolaylığı ve iş imkanlarının geniş olmasına da değinen Demir, şunları kaydetti:

"Yeni eğitim-öğretim döneminde KYK'ya bağlı bir yurt yapılması için görüşmelerimiz sürüyor. Öğrencilerimizin barınma sorununu böylece çözmüş olacağız. Alanında uzman öğretim görevlilerimizle 2018-2019 akademik yılında öğrencilerimizi Elmalı Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programına bekliyoruz."

Kaynak: AA