İsrail Katliamının Son Kurbanlarından Ebu Avida'nın Eşi Açıklaması Sanki Şehit Edileceğini Hissediyordu

İsrail askerlerinin kurşunu, ailesinin geçimini sağlamak amacıyla dondurmacılık yapan 42 yaşındaki Hüseyin Ebu Avida'yı Gazze Şeridi sınırında düzenlenen 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerinde buldu. Gazzeli esnaf, geride en küçüğü 7 yaşında 4 yetim bıraktı

İsrail Katliamının Son Kurbanlarından Ebu Avida'nın Eşi Açıklaması Sanki Şehit Edileceğini Hissediyordu
HİDAYE ES-SAİDİ - Gazze Şeridi sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde İsrail kurşunuyla yaralanması sonucu şehit olan Hüseyin Ebu Avida'nın eşi Sevsen Ebu Avida, kocası için "Son günlerde evden çıkarken bana veda ediyor, çocukların bana emanet olduğunu söylüyordu. Sanki şehit edileceğini hissediyordu." dedi.

İsrail askerlerinin kurşunu, ailesinin geçimini sağlamak amacıyla dondurmacılık yapan 42 yaşındaki Hüseyin Ebu Avida'yı Gazze Şeridi sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde buldu.

Gazze Şeridi doğu sınırında 30 Mart'tan beri devam eden barışçıl gösterilerde dondurma ve meşrubat satan Ebu Avida'ya göstericiler, "Büyük Dönüş dondurmacısı" lakabını takmıştı. Ebu Avida, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığı 14 Mayıs'ta da ekmek parasını kazanmak, en küçüğü 7 yaşında 4 çocuğunun rızkını temin etmek için tüm tehlikeleri göze alarak sınıra gitmişti.

İsrail askerlerinin göstericilere ateş açtığı o gün yaralananlardan biri de Ebu Avida oldu. İsrail'in hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği katliamda omuriliği, akciğeri ve karaciğerinde büyük hasar meydana gelen, göğsünden topuğuna kadar his ve hareket kaybı yaşayan Ebu Avida, tedavi gördüğü hastanede cumartesi günü hayata veda etti.

AA muhabirine konuşan Hüseyin'in eşi Sevsen Ebu Avida, göz yaşları içerisinde eşinin çocuklarının rızkını kazanmak uğrunda şehit olduğunu ifade etti.

Eşinin Gazze'deki hayat şartları, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle normalde çok fazla dondurma satamadığını bunun için de göstericilerin toplandığı sınıra gitmeye başladığını söyleyen Ebu Avida, "Sıcaklar nedeniyle göstericilerin kendisinden dondurma ve buzlu içecekler satın aldığını söylüyordu. Çocuklarım için oraya gitmeliyim diyordu. Çok şefkatliydi." diye konuştu.

-"Sanki şehit edileceğini hissediyordu"

Kocasının çocuklarına çok düşkün olduğunu kaydeden Ebu Avida, "Son günlerde evden çıkarken bana veda ediyor, çocukların bana emanet olduğunu söylüyordu. Sanki şehit edileceğini hissediyordu." dedi.

Eşinin günde 5 dolar kazandığını ve evini geçindirmek için var gücüyle mücadele ettiğini ifade eden Ebu Avida, hayat arkadaşının yokluğunda yetimlerini geçindirmek için ne yapacağını bilmediğini söyledi.

Şehidin ablası Halime (60) de kardeşinin kendisi için bir oğul, arkadaş, kardeş her şey olduğunu belirterek, "Onun tek derdi evine ekmek götürmekti, İsrail onu neden vurdu?" diye sordu.

Kardeşinin çok şefkatli olduğunu aktaran Halime, sınırlı kazancına rağmen Hüseyin'in kendilerine karşı her zaman cömert davrandığını vurguladı.

Gazze Şeridi'nde 30 Mart Toprak Gününden beri "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında devam eden barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin Filistinlilere ateş açması sonucu 110'dan fazla Filistinli şehit olmuş, binlercesi yaralanmıştı.

Kaynak: AA