Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması

Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun katıldığı törenle ödüllendirildi.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 103 filmin yer aldığı yarışmada, 6 dalda 16 film ödül aldı.

AKM'de yapılan ödül töreninde konuşan Vali Karaloğlu, gençlere çok önem verdiklerini ve gençlerin iyi yetişmeleri için eğitime çok önem verdiklerini kaydetti.

Karaloğlu, Türkiye'nin her zaman genç bir ülke olmakla övündüğüne işaret ederek, "Ama son dönemde biz de nüfusu yavaş yavaş yaşlanan ülkeler arasına girmeye başladık. Genç nüfus tek başına yetmiyor, eğer iyi eğitilmiş genç nüfusumuz varsa o zaman biz önde yürüyen ülkelerden oluruz." dedi.

Antalya'da bu yıl Okulum Yeteneğimi Keşfediyor Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Karaloğlu, proje çerçevesinde taramaların tamamlandığını, grupların oluşturulduğunu kaydetti.

Karaloğlu, bu yarışmanın da proje kapsamında değerlendirilebileceğini ifade ederek, "Çocuklarımız tüm bilgileri çok çabuk kavrıyorlar. Bizden çok daha yetenekliler. Yeter ki biz onların önlerini açıp ilgili oldukları alanlara doğru bir şekilde yönlendirelim." dedi.

Sanatta 50 yılını dolduran Engin Çağlar da sinema geçmişinin gösterildiği belgeselin ardından sahneye çıkarak, genç sinemacılara deneyimlerini aktardı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA