Eski Bilecik Valisi Akpınar'ın FETÖ Davası

FETÖ üyeliğiyle suçlanan eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğiyle suçlanan eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Akpınar ile avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, ek bilirkişi raporunun dava dosyasına geldiğini belirterek, sanığa rapora karşı beyanı olup olmayacağını sordu.

Akpınar, esasa ilişkin mütalaa ve bilirkişi raporuna karşı savunma hazırlamak için ek süre talep ettiğini belirtti.

Bu celsede gelen bilirkişi raporuna karşı değerlendirme yapabilmesi için daha önce kullandığı ve arızalı olduğu için sattığı telefonunun bulunarak "ByLock" yönünde incelenmesini isteyen Akpınar, "ByLock kullanıcısı olup olmadığımın tespiti için içerik kayıtlarının çıkarılmasını istiyorum. Konuşma içeriklerinin tespiti gerekmektedir." dedi.

Akpınar, FETÖ'nün kapatılan "Kimse Yok Mu" derneğine maddi yardım yaptığı yönündeki suçlamalara ilişkin de "5 lira yardım etmek suç mu? Ayrıca bu derneğe yardım yapanların isimlerinin tek tek tespit edilmesini ve haklarında dava açılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatının beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "ByLock" bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunması için sanığa ek süre vererek duruşmayı 6 Haziran'a erteledi.
Kaynak: AA