DSİ Bölge Müdürü Coşkun Vatandaşları Uyardı

Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte vatandaşları sulama kanalları, gölet ve barajlara girilmemeleri konusunda uyardı.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, havaların ısınmaya başladığı bu dönemde vatandaşların serinlemek maksadıyla girdiği bu yapılan son derece ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirterek, "Bu yapılar yüzmek ve serinlemek maksadıyla yapılmış yapılar değildir. Maksadı dışında kullanımı tehlikeli ve yasaktır. Bu tesislerde her yıl yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmektedir." dedi.

Bilhassa sulama kanallarındaki şiddetli akıntıya maruz kalanların her ne kadar iyi yüzücü olurlarsa olsunlar hayatlarını riske attıklarına dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:

"Bu nedenle vatandaşlarımız DSİ'nin yapmış olduğu baraj, gölet ve sulama kanallarına her ne amaçla olursa olsun girmemelidir. Sadece geçtiğimiz yıl ülke çapında yaklaşık 60 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vatandaşlarımız bu hususta dikkatli ve tedbirli davranmalı, çocuklarımız ve gençlerimizi aileleri uyarmalıdır. Özellikle ailelerimizin hafta sonu piknik alanı olarak baraj, gölet ya da sulama kanallarının bulunduğu mekanlardan uzak bölgeleri seçmelerini arzu ediyoruz."

Kaynak: AA