CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Hal Esnafını Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve adayı Çetin Osman Budak, hal esnafıyla bir araya geldi.

Budak, seçim çalışmaları kapsamında, Gazipaşa Hal Komisyoncuları Derneğini ziyaret ederek, dernek yöneticileri ve hal esnafıyla görüştü.

Ziyarette yaptığı konuşmada, üreticinin halinin ortada olduğunu ifade eden Budak, tarım sektörünün can çekiştiğini savundu.

Budak, gıda tedarik zincirinin en kritik noktalarından birinin de toptancı halleri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Burada da sorunlar büyük. Sebze ve meyve ürünlerinde firenin azalacağı, kaliteli ürünlerin olacağı, hem üreticinin ve hal komisyoncularının hem de tüketicinin kazanacağı ve en önemli fiyatları düşürecek yeni hal yasasını bir türlü hayata geçiremediler. Kayıt dışı komisyonculuğa karşı bir tedbir alamadılar. Yeni hal yasası lafta kaldı, şimdi seçim beyannamelerinde bu konuda yasal düzenlemeleri yapacaklarını belirtiyorlar. Bu zamana kadar aklınız neredeydi? Tüketici haklı olarak fiyatlardaki artışı üretici ve komisyoncudan biliyor, ancak yanlış tarım politikaları sonucunda girdi maliyetlerinin yüksekliği katlana katlana nihai tüketiciye kadar uzanıyor."

Budak, Gazipaşa Ziraat Odası, Minibüsçüler Derneği ve Gazipaşa Muhtar Derneğini de ziyaret etti.

Kaynak: AA