Bilecik'te 'Beyaz Bayrak' Projesi

Bilecik'te, ''Beyaz Bayrak'' projesi kapsamında bazı okullara sertifika verildi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Edebali Ortaokulunda düzenlenen törende, Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında her yıl projenin uygulandığını anımsatarak, hijyenin en önemli unsurunun temizlik olduğunu söyledi.

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak, bakanlıkların iş birliğiyle denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okulların ''Beyaz Bayrak'' ve ''Sertifika'' ile ödüllendirildiğini ifade eden Öztop, ''Beyaz bayrak almak için müracaat eden okullardaki denetimler oluşturulan komisyon tarafından yapılmaktadır. Denetimler, okulların çevresi, bahçesi, su deposu, kütüphanesi, spor salonları, kantinleri, tuvalet ve lavaboları denetim formunda belirlenen puanlama sistemine göre değerlendirilerek yapılıyor. Hak kazanan okullara beyaz bayrak, pirinç levha ve sertifika belgesi verilmektedir.'' dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında il genelinde toplam 36 okulun projeye başvuru yaptığı merkezden 4, Bozüyük ilçesinden 9, Pazaryeri ilçesinden 4, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinden 2'şer, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinden birer okulun beyaz bayrak almaya hak kazandığı bildirildi.

Beyaz bayrak ve sertifikaları, hak kazanan okul müdürlerine verildi.

Kaynak: AA