Bakan Kaya, Kadınlarla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: 'FETÖ'den kaçanlara kucak açanlar hangi ülkeler, bakın. O ülkeler bizim seçim kampanyamıza izin vermeyip de CHP'ye, HDP'ye kucak açmasına da bakın. Bugün CHP, HDP Avrupa'da onlarca miting yapmış ama AK Parti'nin bir mitingine dahi izin vermemişler'

Bakan Kaya, Kadınlarla Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "FETÖ'den kaçanlara kucak açanlar hangi ülkeler, bakın. O ülkeler bizim seçim kampanyamıza izin vermeyip de CHP'ye, HDP'ye kucak açmasına da bakın. Bugün CHP, HDP Avrupa'da onlarca miting yapmış ama AK Parti'nin bir mitingine dahi izin vermemişler." dedi.

Kaya, Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi sakini kadınlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Kaya, kadınların ekonomiden çok iyi anladığını ifade ederek, "Türkiye'nin 17. büyük ekonomi haline gelmesini sağladık. Ama bizim bu ülke için hedeflerimiz, hayallerimiz çok daha fazla. Diyoruz ki Türkiye'yi Allah'ın izniyle, sizlerin de vereceği destekle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız." diye konuştu.

Kaya, bunun için kadınların sadece kendi oylarının yeterli olmayacağını, kadınlardan tüm akrabalarını, dostlarını arayarak bu seçimin ülke için ne kadar önemli olduğunu anlatmalarını istedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye'nin istikrarlı bir yönetime kavuşacağını, büyüyeceğini ve gelişeceğini dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin geleceğini düşünen, ölümü adeta öldürmüş bir liderimiz var. 15 Temmuz gecesi birileri kaçarken gördünüz değil mi, muhalefet partisi genel başkanı nasıl kaçtı. Bizim cumhurbaşkanımız adeta ölümleri öldürerek milletinin arasına geldi. Atatürk Havalimanı'na ateş altında geldi. Milletimiz meydanlara çıktı. O gece biz sizin verdiğiniz yetkiyle TBMM'ye koştuk. 6 aylık bebeğimi bıraktım Meclise koştum. Bombalar attılar. Bu işgal girişimini gerçekleştirenlerin ipleri Batı'nın, Avrupa'nın, Amerika'nın elinde. Bugün FETÖ'den kaçanlara kucak açanlar hangi ülkeler, bakın. O ülkelerin bizim seçim kampanyamıza izin vermeyip de CHP'ye, HDP'ye kucak açmasına da bakın. Bugün CHP, HDP Avrupa'da onlarca miting yapmış ama AK Parti'nin bir mitingine dahi izin vermemişler. Niçin bizi istemiyorlar? Çünkü Türkiye'yi daha fazla büyüteceğimizi, geliştireceğimizi biliyorlar."

Kadınların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dim dik durması gerektiğini vurgulayan Kaya, "Bunu sadece ülkemizin kadınları adına değil, Türkiye'ye umut bağlamış tüm kadınlar adına yapmak zorundayız." dedi.

Kaya, bu seçimde oyların çok kıymetli olduğunu söyledi. Ablasının 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle okuldan atıldığını dile getiren Kaya, kadınların ve kızların eşit ve adil bir şekilde eğitim alabilmeleri için kılık kıyafet özgürlüğünü getirdiklerini anlattı.

Kaya, daha sonra Gaziosmanpaşa İSMEK Mesleki Uzmanlık Merkezi'ne geldi. Burada, kursiyerlere karanfil veren Kaya, bölgeden milletvekili adayı olduğunu belirterek, kursiyerlerden seçimlerde kendi partisine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermesini istedi.

Kaynak: AA