400 Yataklı Bingöl Devlet Hastanesi Projesi

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, 400 yataklı yeni bir hastanenin yapılacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Gündoğdu, Sağlık Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl'de yapılacak olan 400 yataklı yeni hastane ile Bingöl'de nitelikli hasta yatak sayısı ve oda sayısında iki kat artış olacağını belirtti.

Yeni hastane ile kentte ilk defa açık kalp ameliyatlarının yapılacağını vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Poliklinik sayısı artırılarak cerrahi ve dahili poliklinikler farklı yerlerde olacak ve hasta yığılmalarının önüne geçilecektir. Doktor sayısı artacağından hastalarımızın randevu almaları ve hastane içerisinde geçirecekleri zaman asgari seviyeye çekilerek sağlık hizmetinin kalitesi artırılmış olacaktır. Özellikle yoğun bakım yatak sayısı 24’den 55’e yükseltilecektir. İlimizde yan dal uzmanları Romatoloji, Hematoloji ve Onkoloji hekimleri, yeni hastanemizin hizmet vermesiyle, yeterli yatak ve donanımın sağlanmasıyla Bingöl ilinde hizmet vermeleri hedeflenmektedir."

Yapılacak yanık ünitesi, üreme yardımı tedavi merkezi ve fizik tedavi ünitesiyle Bingöl’ün sağlık alanında üst seviyeye çıkacağını aktaran Gündoğdu, yeni hastanenin yapılmasıyla mevcut 250 yataklı devlet hastanesinin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine verileceğini bildirdi.

Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Böylece Kadın Doğum ve Çocuk hastalarımız için de daha nitelikli ve ferah bir ortamda hizmet verilecektir. Toplamda 650 yatak olacak iki hastane birleştirilerek tek hastaneye dönüştürülmesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması hedeflenmektedir. Sonuç olarak 400 yataklı hastanemizin hizmete girmesiyle Bingöl ili sağlık alanında eksiklerini tamamlayarak modern seviyede sağlık hizmeti ile vatandaşımızın taleplerine cevap verecektir. Böylece çevre illere olan bağımlılık minimum düzeye inecek, hem hastalarımızın hem de hasta yakınlarının memnuniyeti artırılmış olacaktır."

Kaynak: AA