YTSO Başkan Yardımcısı Özkan Şenel Açıklaması

'Tarım sigortaları süs bitkileri sektörünü kapsamalı.'

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkan Yardımcısı Özkan Şenel, tarım sigortalarının süs bitkileri sektörünü kapsaması gerektiğini bildirdi.

Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan yoğun yağıştan dolayı süs bitkileri üreticilerinin zararının çok büyük olduğunu kaydetti.

Sektörün tarım sigortalarının süs bitkileri üretimini de kapsaması konusunda birçok girişimde bulunmasına rağmen sonuç çıkmadığını belirten Şenel, "Süs bitkileri sektörü bu tür afetlere karşı ürününü sigortalayamamaktadır. Zarar gören üyelerimiz zararlarını kendi imkanları ile karşılamaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çağrıda bulunan Şenel, tarım sigortalarının süs bitkileri sektörünü kapsamasını talep ederek şunları kaydetti:

"Pazar günü sabahında ilimizde yaşanan sel ve su baskınları üyelerimizin tesis ve ürünlerinde büyük zararlara yol açtı. Üyelerimiz bu zararların tazmini konusunda büyük sıkıntı yaşamaktadır. İstihdama ve ilimizin ihracatına katkı sağlayan süs bitkileri sektörümüzün yaşanan doğal afetlere karşı desteklenmesi gerekmektedir."
Kaynak: AA