'Türkiye Petrolleri Azerbaycan'daki İş Birliğini Genişletmek İstiyor'

TP Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin: 'Türkiye ve Azerbaycan olarak enerji güvenliği alanındaki iş birliğini genişletmek niyetindeyiz'.

'Türkiye Petrolleri Azerbaycan'daki İş Birliğini Genişletmek İstiyor'
Türkiye Petrolleri (TP) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Türkiye ve Azerbaycan'ın, enerji güvenliği alanındaki iş birliğini genişletmek istediğini belirtti.

Bilgin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 25. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Konferansı'na katıldı.

Konferansın "Hazar'ın Azerbaycan bölgesinde son 25 yılda gerçekleştirilen petrol ve doğalgaz faaliyetleri" başlıklı panelinde konuşan Bilgin, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu söyledi.

Bilgin, Azerbaycan'ın Türkiye'ye 14 milyar dolar, Türkiye'nin de Azerbaycan'a 12 milyar dolar yatırım yaptığını bildirdi.

Türkiye'nin, Azerbaycan'ın ikinci büyük ticari ortağı olduğunu ifade eden Bilgin, bu yılın ilk çeyreğinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 500 milyon doları bulduğunu kaydetti.

Bilgin, Azerbaycan ve Türkiye'nin birlikte büyük küresel projelere imza attığını söyleyerek "Bunlardan en zoru Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattıydı. Bu hat artık faaliyete başladı. Türkiye ve Azerbaycan TANAP'a imza atarak kendi güçlerini ortaya koydu. Güney Gaz Koridoru'nun en önemli kısmı TANAP'la Azerbaycan kendi doğalgazını Avrupa pazarlarına çıkartma olanağı elde edecek. TP olarak buradaki enerji şirketleriyle, Türkiye ve Azerbaycan olarak ise enerji güvenliği alanındaki iş birliğini genişletmek niyetindeyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA