Sinop'ta Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu

Sinop Valiliğince şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi.



Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra tüm şehitler için dua edildi.

Vali Köksal Şakalar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi vatan yapan başta şehit ve gaziler olmak üzere mücadele veren herkesi minnet ve şükranla yad ettiğini söyledi.

Türk milletinin tarih boyunca her coğrafyada şehit verdiğini, üç kıtada, vatanı vatan yapmak için fazlasıyla kanını dökmüş bir millet olduğunu dile getiren Şakalar, şunları kaydetti:

"Vatanı vatan yapan şehitlerimiz olmasaydı bugün vatanımız olmazdı. Bizleri yetiştirenler daha bebekliğimizde, ninnilerimizde, ağıtlarımızda, türkülerimizde bizlere şehitliği, savaşı, cengi, gaziliği anlattılar. Bu salon da Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazilerimiz var. Güneydoğu'da evlatlarını şehit vermiş ana, babalarımız var. Ülkemiz dışında 38 devlette Türk şehitliği var. Bunlar bilinenler. Bu şehitlerimiz için ne kadar minnet, şükran borçlu olduğumuzu anlatmamız mümkün değil."

Şakalar, devletin imkanlar ölçüsünde her zaman şehit yakını ve gazilerin yanında olduğunu, ancak bunun hiçbir zaman şehitlerin, gazilerin ve ailelerinin fedakarlıklarının yanında sözü bile edilemeyecek imkanlar olduğunu ifade ederek, "Biz de diyoruz ki, devletimiz, kurumlarımız her zaman emrinizde. Bizim kapılarımız da her zaman açık." dedi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de katıldı.

Kaynak: AA