Sakarya'dan Kısa Kısa

Türk Kızılayı Erenler Şubesi, "Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla başlatılan yardım çalışmaları kapsamında Makedonya'da iftar sofraları kurdu.

Erenler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılay'ı tarafından "Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Erenler Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri iftar programları ile Makedonya'nın Kırçova bölgesinde Baçista, Çolopesi, Lisiçani, Bisinçi, Mamude, Baçista ve Çolopesi köylerinde iftar verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı Erenler Şube Başkanı Ahmet Özgedik, Türk Kızılayı Genel Merkezi'nin "Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım" sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Erenler Kızılayı olarak Erenler Belediyesi ile ortaklaşa başlattıklarını belirtti.

Çalışma kapsamında Makedonya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde iftar sofraları kurduklarını ifade eden Özgedik, şöyle devam etti:

"Sofralarımızı özellikle bugüne kadar gidilmemiş, gidilememiş ancak yoğun bir Türk nüfusa sahip köylere kurduk. Buralarda yaşayan soydaşlarımızın bizleri gördüklerinde bağırlarına basarak yaşadıkları o büyük sevinç ve gözyaşları bizlerin de inanılmaz duygulu anlar yaşamamıza vesile oldu. Erenler Kızılay’ı olarak Erenler Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımızda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Cavit Öztürk'e ve bizleri burada yalnız bırakmayan başkan yardımcımız Muhammet Kıratlı'ya Kızılayımız adına teşekkür ediyorum."

- Adapazarı Belediyesi Camili Bilgievi çalışmaları

Adapazarı Belediyesi Camili Bilgievi tarafından bir alışveriş merkezinde "Taş boyama ve teraryum" etkinliği düzenlendi.

Adapazarı Belediyesi'nin 150.yıl ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik vatandaşlardan ilgi gördü.

Camili Bilgievi Sorumlusu Yasemin Arın, düzenledikleri farklı etkinliklere katılımın yoğun olduğunu belirterek, "Düzenlediğimiz etkinlik tam beklediğimiz gibi büyük küçük her kesim tarafından büyük ilgi görüyor, bu da bizi mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurs hocaları Bahar Dinç ve Özge Efe'nin desteği ile yapılan boyama ve teraryum etkinliklerinin devam edeceğini, 4 Haziran'da taş boyama, 6 Haziran'da ise yine teraryum yapacaklarını aktaran Arın, el sanatlarına ilgisi olan herkesi etkinliklere davet etti.

- Alandüzü'nde asfalt çalışmaları

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Alandüzü Mahallesi'nde devam eden asfalt çalışmalarını inceledi.

Alandüzü Mahallesi'nde yapılan doğalgaz çalışması sonrası mahallede asfalt dökmeye başlayan Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bayrama kadar Alandüzü Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarının bitirileceğini bildirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, "Mahallerimizde her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz asfalt çalışmaları ile mahallerimizin asfalt sorununu büyük ölçüde çözmüş bulunuyoruz. İlçemize 2004'te bağlanan yeni mahallelerimizde çok ciddi anlamda bir asfalt çalışması yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Alandüzü Mahallesi'nde başlatmış olduğumuz asfalt çalışmalarında hava şartları nedeni ile biraz aksama oldu ancak çalışmanın bayrama kadar bitirilmesi hedefleniyor." açıklamasında bulundu.

- Pamukova Müftülüğü'nde ilk resmi nikah kıyıldı

Müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Pamukova ilçesinde İlçe Müftüsü Celil Şimşek ilk resmi nikahı kıydı.

Müftülük binasında düzenlenen Enes Kuzu ve Büşra Ertürk'ün nikah törenini İlçe Müftüsü Celil Şimşek kıydı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Pamukova İlçe Müftülüğü olarak ilk resmi nikahı kıydıklarını belirterek, evliliğin insan hayatının en önemli noktalarından biri olduğunu söyledi.

Şimşek, genç çifte evlilik hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Tören, yapılan duayla sona erdi.

Enes Kuzu ve Büşra Kuzu çifti ise hem resmi hem de dini nikahın bir arada müftülükte kıyılmasından son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA