MATSO Meclis Toplantısı Yapıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

MATSO Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın 2017 yılının 4 aylık döneminde 1 milyon 370 bin dolar ihracat yaptığını belirterek, 2018 yılının aynı döneminde bu rakamın yüzde 423,2 artarak 7 milyon 167 bin dolara yükseldiğini kaydetti.

Ürün bazında Manavgat'tan bu yıl ilk üç sırayı 2 milyon 238 bin dolarla yaş sebze ve meyve, 2 milyon 221 bin dolarla toprak sanayi ürünleri ve 1 milyon 56 bin dolarla elektrik, elektronik ve makine ürünlerinin aldığı bildiren Boztaş, ihracat yapılan ülkelerde ise ilk üç sırada ise 2 milyon 577 bin dolarla Suudi Arabistan, 2 milyon 236 bin dolarla Rusya ve 1 milyon 58 bin dolarla Suriye'nin yer aldığını söyledi.

Antalya Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız da yeni dönemi tebrik etmek amacıyla meclis toplantısına katıldı. Tuğgeneral Yıldız, jandarmanın Manavgat'ta yaptığı çalışmaları ve jandarmanın suç oranları konusunda gösterdiği çalışmaları rakamlarla anlattı. Yıldız, jandarma olarak Manavgat'ın güvenliği için yoğun çaba gösterdikleri belirtti.

Toplantı sonunda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş tarafından günün anısına Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz'e plaket verildi.

Cengiz de MATSO tarafından jandarmaya yapılan katkılar dolayısıyla Boztaş'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA