Huzurevi Sakinlerinin Kur'an Öğrenme Mutluluğu

Sinop Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 77 yaşındaki Hanife Akçan ile 76 yaşındaki Perihan Ateş, ilerleyen yaşlarına rağmen il müftülüğünce açılan kursa katılarak Kur'anı Kerim okumayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Huzurevi Sakinlerinin Kur'an Öğrenme Mutluluğu
Sinop Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinden 77 yaşındaki Hanife Akçan ile 76 yaşındaki Perihan Ateş, katıldıkları kursu başarıyla tamamlayarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşamını sürdüren Akçan ve Ateş, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için il müftülüğünce Bostancılı köyünde açılan kursa katıldı.

İlerlemiş yaşlarına rağmen kursu aksatmayan Akçan ve Ateş, yaklaşık 5 ayda Kur'an okumayı öğrenmeyi başardı.

Perihan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevinde çok boş vakitleri olduğunu, bunu değerlendirmek istediklerini söyledi.

Kur'an kursu açılacağından haberdar olunca katılmak istediklerini belirten Ateş, idarecilerinin de kendilerine yardım ettiğini aktardı.

Daha önce de Kur'an okumayı öğrenmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığına işaret eden Ateş, "Tabii o zamanlar böyle kurslar yoktu. Kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu kurs sayesinde hem yeni arkadaşlar edindik hem de Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendik. Kur'an'ı öğrendiğimiz için çok ama çok mutlu olduk." diye konuştu.

Ateş, kendilerine bu fırsatı verenlere teşekkür ederek, "Allah onlardan razı olsun. Özellikle hocamıza Allah uzun ömür versin. Bizimle tek tek ilgilendi." ifadelerini kullandı.

Akçan ise, kursa arkadaşı Perihan Ateş sayesinde katıldığına işaret ederek, Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmenin yanında aile ortamında yer almaktan ötürü huzur duyduklarını kaydetti.

- "Onlar talep etti, bizler de yerine getirdik"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş de, yaşlıların her türlü taleplerini karşılamanın asli görevleri olduğunu vurgulayarak, Akçan ve Ateş'in isteklerini de hemen yerine getirdiklerini söyledi.

Ateş ve Akçan'a kursa katılabilmesi için her türlü imkanı sağladıklarını anlatan Keleş, şunları kaydetti:

"İki teyzemiz katıldıkları kursu başarıyla tamamlayarak belgelerini aldı. Bu belgeler bizim açımızdan da çok anlamlı. Perihan ve Hanife teyzemizi Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenme isteklerinden dolayı kutluyorum. Çünkü onların istek ve arzuları olmasa bizim fazla yapacak bir şeyimiz yok. Onlar talep etti, bizler de yerine getirdik. Emeği geçen hocamız ve diğer ilgili tüm müdürlerimize teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA