Hatay'da, İstanbul Fethi'nin 565. Yıl Dönümü Etkinliği

Hatay'ın Antakya ilçesinde İstanbul'un Fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Gençlik Vakfı Antakya temsilciliği ve Antakya Belediyesi işbirliği ile etkinlik düzenlendi

İstanbul'un Fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Gençlik Vakfı Antakya temsilciliği ve Antakya Belediyesi işbirliği ile etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Milli İrade Parkı'ndan düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Antakya Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle devam etti.

Kuran tilaveti, fetih şiiri ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi slayt gösterisi sunuldu.

Türkiye Gençlik Vakfı Antakya Temsilcisi Ömer Bilgin, burada yaptığı konuşmada, 565 yıl önce bugün 21 yaşında gencecik bir padişah olan Sultan Mehmet Han'ın henüz çocuk yaşlardayken gönlüne koyduğu idealini, "Ya İstanbul beni alacak ya ben İstanbul'u" diyerek gerçekleştirdiğini söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'e bu ideali veren hiç şüphesiz, yüreğindeki yüksek iman olduğunu belirten Bilgin, şu ifadelere yer verdi:

"21 yaşında genç Fatih 6 yabancı dili çok iyi derecede bilen, sanata ve sanatçıya, bilim adamına önem veren biriydi. Avni mahlasını kullanarak dönemin şairlerine taş çıkaracak şiirler yazıyordu. İşte ondaki bu birikim, gençliğinin verdiği dinamizm ve enerji yüreğindeki yüksek iman ve ahlakla birleşince sarsılmaz bir kişilik çıkıyor karşımıza. Bizler Cemil Meriç’in "Haçlıların en büyük zaferi tarih kitaplarımızdır" eleştirisini göz önüne alarak İstanbul’un fethiyle bir çağ açıp bir çağ kapatan şanlı ecdadı anma, anlama ve genç nesillere anlatma adına bu etkinliği yaptık."

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ise kahraman orduların ve ecdadın emanet ettiği bu toprakların bölünmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Uluslararası eşkiyaların ve taşeronlarının tamamıyla sonunda kadar Türk milleti olarak mücadele edeceklerini söyleyen Güler, şu ifadelere yer verdi:

"İstedikleri gibi gelsinler. Her yoldan geldiler. Türlü yollarla haçlı zihniyeti bin yıl önce nasıl geldiyse, aynı zihniyet tekrar geliyor ama başaramayacaklar, bu ülkeyi bölemeyecekler. Sebebi ise elhamdülillah mayamız, kanımız, tarihimiz sağlam bizim.Tarihimize dönüp baktığımızda, Orhan Gazilerimiz, Fatih'lerimiz, Yavuz'larımız, Abdulhamit Hanlarımız var bizim. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'ımız var bizim. Bu milletten her zaman bir yiğit çıkar, millet ve ümmetin elinden tutar ve şer odaklarına izin vermez Allah'ın izniyle."

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Hatay Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, 24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle yeni bir destan yazılacağını ifade ettiler.

Kaynak: AA