Fas'tan Filistin'e İnsani Yardım

Fas'ın,113 ton gıda, 5 bin battaniye, 25 ton ilaç ve tıbbi malzemeyi içeren insani yardımı Filistin'e gönderdiği bildirildi.

Fas resmi haber ajansı MAP’ın haberine göre, Gazze, Kudüs ve Ramallah’ta dağıtılmak üzere hazırlanan 113 ton gıda, 5 bin battaniye ve seyyar hastane malzemelerinden oluşan insani yardım paketinin Filistin’e gönderildiği duyuruldu.

Fas Kralı 6. Muhammed’in gözetiminde salı günü Kazablanka 5. Muhammed Havaalanından yardım malzemelerinin gönderildiği belirtilen haberde, Gazze’de kurulması planlanan seyyar hastane için gerekli 25 ton ilaç ve tıbbi malzemenin de yardım paketi içerisinde yer aldığı kaydedildi.

Gazze’de kurulması planlanan seyyar hastaneye ilişkin bilgi verilen haberde, cerrahi operasyonların yapılabileceği hastanede, çeşitli branşlarda uzmanlaşmış 13 doktor ve 21 hemşire olmak üzere 97 personelin hizmet vereceği belirtildi.

Öte yandan, gıda yardımının 5. Muhammed Yardımlaşma Derneği tarafından dağıtılacağı ve yardımların Ürdün üzerinden yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA