Eyüpsultanlı Çocuklar, Kilisli Akranlarına Bayramlık Elbise Yolladı

Eyüpsultan Alibeyköy Ortaokulu öğrencileri, 'Bizim Gökkubbemiz' projesi kapsamında, Kilis'in Musabeyli Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki 265 öğrenciye bayramlık elbise ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Eyüpsultan Alibeyköy Ortaokulu öğrencileri, Kilis'in Musabeyli Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine "Bizim Gökkubbemiz" projesi kapsamında, bayramlık elbise ve kırtasiye malzemesi hediye etti.

Eyüpsultan Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin çalışmaları sonucu toplanan elbise ve kırtasiye malzemelerinin Kilis'e yollanması dolayısıyla Alibeyköy Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, kardeşlik projesinin devam ettiğini ve daha önce Suriye'ye gönderilen bin 500 kişilik giyim yardımının devamı olarak bu çalışmaların sürdüğünü belirtti. Öğütçü, kampanyaya katılarak harçlıkları ve çevrelerindeki insanların yardımlarıyla akranlarına bayramlık elbise alan öğrencileri tebrik ederek, onlara öncülük eden öğretmenlerini kutladı.

Kampanyada görev alan Alibeyköy Ortaokulu 8 sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Kerem Yaşa, akranları için harçlıkları ve çevrelerindeki insanların yardımları ile bayramlık aldıklarını aktararak, "Her ne kadar uzak olsak da gönüllerimizdesiniz. Sizleri unutmadık, nasıl ki orada siz kardeşlerimiz varsanız İstanbul’da Eyüpsultan Alibeyköy'de de kardeşleriniz var. Hepinizi çok sevdik, iyi bayramlar." ifadelerini kullandı.

Alibeyköy Ortaokulu 8 sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Nuveyba Kurtuluş, Kilis'te ziyaret ettikleri akranlarının çok cana yakın olduğunu dile getirerek, "Bizleri kucakladılar, sevgi doluydular, çok memnun kaldık, bizler kardeşiz, hep beraber Türkiye'yiz." dedi.

Aynı okuldan 8. sınıf öğrencisi Zeynep İrem Azğan, "O kadar candan ve sıcak kanlıydılar ki hiç yabancılık çekmedik, güzel yurdumun güzel insanları böyle olur. Hepinizi çok seviyoruz, iyi bayramlar." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin aldığı ve kolilere doldurulmuş elbise ve kırtasiye malzemeleri, Kilis'in Musabeyli ilçesine gönderildi.
Kaynak: AA