'Emekliler Toplumsal Hafızamızın Temelini Oluşturuyor'

MHP Çorum milletvekili adayı Mehmet Akif Aras, emeklilerin huzurlu, sağlıklı, güvenli ve rahat bir yaşam sürme hakkı olduğunu söyledi.

Aras, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Çorum Şube Başkanı Hıdır Kınıklı'yı ziyaret ederek, emeklilere dönük projeleri hakkında bilgi verdi.

Bugünün emeklilerinin, ülkenin kalkınmasında emek harcamış, ter dökmüş vatandaşlar olduğunu hatırlatan Aras, şunları kaydetti:

"Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir. Emekliler, sosyal ve kültürel yaşantımızın omurgasıdır. Gelecek kuşakların geleceğini elleriyle, yürekleriyle şekillendirerek toplumsal hafızamızın temelini oluştururlar. Emeklilerin yaşam birikimlerine ve tecrübelerine her zaman değer verilmelidir. Yaşamın her alanında bu birikimlerinden yararlanılması gerekir. Huzurlu, sağlıklı, güvenli ve rahat bir yaşam emeklilerin hakkıdır."

MHP olarak emeklilere en iyi hayat şartlarının sağlanması gerektiğine inandıklarını ifade eden Aras, şunları kaydetti:

"Geçmişimizin sahibi, geleceğimizin mimarı emeklilerimize daha huzurlu ve hak ettikleri bir gelecek sunacağız. Emeklilerimize yılda iki defa ‘’Emekli Destek Ödeneği’’ vereceğiz. 65 yaş aylığını yükselteceğiz. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmelerini temin edeceğiz. Staj ve çıraklık sürelerini emeklilik hizmetine sayacağız. Emekli aylıklarındaki eşitsizliği gidereceğiz, refah payını yükselteceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini gidereceğiz."

Kınıklı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aras'a başarılar diledi.

Kaynak: AA