Burkina Faso'dan İsrail'e Tepki

Burkina Faso Filistin Halkına Destek Komitesi (CDPF), İsrail’in Filistin’deki katliamlarına tepki gösterdi.

Filistin Halkına Destek Komitesi Sözcüsü Hassane Kindo, komitenin Filistin halkıyla dayanışma eylemleri koordine edeceğini dile getirerek "Burkina Fasolu Müslümanlar olarak Filistinlilerin yanındayız." açıklaması yaptı.

Filistin’in mücadelesini, Burkina Faso halkına tanıtmak ve sevdirmek için çalıştıklarını söyleyen Kindo, "Ortadoğu’da kalıcı barış için herkes üzerine düşeni yapmalı." dedi.

Kindo, Müslümanlar başta olmak üzere uluslararası toplumun İsrail saldırılarına karşı sessiz kalmasından derin üzüntü duyduklarını ifade ederek Filistinler için daha fazla dayanışma ve destek çağrısı yaptı.

Komite Başkanı Boubakary Diallo da Filistinlilerin uluslararası koruma altına alınması gerektiğinin altını çizerek "Burkina Faso hükümeti, ABD elçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karşı oy kullanmış ve bu olayı en üst düzeyde kınamıştır. Bu bizim için onur vericidir." ifadelerini kullandı.

Diallo, Filistin'deki katliamdan sorumlu İsraillilerin savaş suçlusu olarak yargılanması ve Gazze'deki insanlık dışı ablukanın kaldırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: AA