Başbakan Yardımcısı Şimşek, Paris'te

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Fransa’nın başkenti Paris’e geldi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Paris'te
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki heyet, Paris’te düzenlenen OECD Bakanlar Konseyi Toplantısına katıldı.

Bakanlar Konseyi Toplantısı’nın bu yıl ana teması “Daha sorumlu, etkin ve kapsayıcı çıktılar için çok taraflılığın yeniden şekillendirilmesi’’ olarak belirlendi. Bu yılki Bakanlar Konseyi toplantısı ile ekonomik istikrasızlıkların sebeplerinin daha iyi anlaşılması, OECD standartlarının daha etkin tanıtımının sağlanması, çevre konusunda karşılaşılan sorunlara çözüm aranması, dijital dönüşümden daha etkili faydalanılması ve mali akışlarda bütünlük gibi konularda uluslararası işbirliğinin rolünün ele alınması hedeflenirken, bu alanlarda yapılacak uluslararası işbirliğiyle, ülkelere nasıl yardımcı olunabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Toplantıda ayrıca, uluslararası verilerin toplulaştırılması, en iyi uygulamaların paylaşılması, standart oluşturulmasında sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin sağlanması gibi konularda OECD’nin rolü ile birbirine bağlı ekonomik düzenle ilgili veri toplanmasında uluslararası topluma duyulan ihtiyaç konularında fikir alışverişinde bulunulacak.
Kaynak: İHA