Adana'daki Terör Saldırısında 'İhmalli Davranış' Davası

Valilik otoparkına park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 33 kişinin de yaralandığı olayda ihmali olduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 2 polis memuru ile otopark görevlisi beraat etti.

Adana Valiliği otoparkına 2016 yılında park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesi, 33 kişinin de yaralanmasında ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan 2 polis memuru ile otopark görevlisinin beraati kararlaştırıldı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuksuz sanık polisler C.O. ve İ.Ç. ile Valiliğin otopark görevlisi F.K. ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, 3 kişilik bilirkişiden gelen raporda, Adana Valiliğine yönelik bombalı saldırıyla ilgili sanıkların sorumluluğunun olmadığının belirtildiğini söyledi.

Sanıklar ve avukatları da rapora bir diyeceklerinin olmadığını söylemeleri üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, mütalaasında, yargılama sonucunda dinlenen tanıklar, sanık beyanları, elde edilen deliller ve bilirkişi raporu dikkate alındığında terör eyleminin meydana gelmesinde sanıkların eylemlerinin etki ettiğine dair sorumlu tutulmalarına ve cezalandırılabilmelerine yeterli şüpheden uzak, inandırıcı, kesin delillerle bulunmadığını ifade ederek, sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi.

Sanıklar da son sözlerinde, mütalaaya katıldıklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar C.O, İ.Ç. ve F.K'nin üzerlerine atılı "ihmalli davranışla kesten adam öldürme" suçunu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi.

- Olay

Adana'da Valilik otoparkında 24 Kasım 2016'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2 kişi yaşamını yitirmiş, 33 kişi yaralanmış, saldırıyı terör örgütü PKK'nın yan kolu TAK üstlenmişti.

Saldırıda ihmali olduğu ileri sürülen 2 polis memuru ile otopark görevlisi hakkında "ihmalli davranışla kasten adam öldürme" suçundan 20'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA