'Uluslararası Uygulamalı İşletme, Yönetim Ve Ekonomi Araştırmaları Sempozyumu'

Bayburt Üniversitesince organize edilen "Uluslararası Uygulamalı İşletme, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Sempozyumu" başladı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, üniversitenin Konukevi Konferans Salonu'ndaki sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Bayburt Üniversitesi'nin kuruluşunun 10. yılını kutladığını anımsatarak, üniversitenin kısa süre içerisinde başarı basamaklarını hızla tırmandığını ve bundan sonra da bu başarı çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Gelinen bu noktada Bayburt Üniversitesi'nden bahsetmekten ve üniversitenin etkinliklerinin içerisinde olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Sayın rektörümüz de ilimizde hem kamu kurum ve kuruluşları hem de ilimizin esnafından çiftçisine kadar bütün kesimleriyle yakın bir diyalog içerisinde. Bu diyalog şehirle bütünleşmeyi de pekiştiriyor ve birlikte faaliyet yapmak, birlikte etkinlik yapmak, birlikte müşterek çalışmalar yapmak daha da kolaylaşıyor. Böylece şehrimiz giderek üniversitenin önemini, değerini, kıymetini çok daha iyi anlarken bir yandan da üniversitemizde çalışma alanlarını genişleterek yapısal anlamda ileriye doğru adımlar atarak bu yakalamış olduğu ivmeyi inşallah ileriye doğru taşıyor."

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de bir belediye başkanı olarak üniversitenin şehre katkısının önemli olduğu kanaatini taşıdığına dikkati çekerek, rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve ekibinin çok kısa sürede üniversiteyi bilimsel çalışma ve makaleler dalında, kültürel faaliyetler alanında bulunduğu yerden hızlı bir şekilde yukarıya çıkardığını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, Bayburt Üniversitesi yeni kampüs alanının geçmiş yıllarda bir tarla olduğunu ancak son 10 yılda öğrencilerin eğitim gördüğü eğitim binaları, kütüphanesi, konferans salonu, spor salonu, yaşam merkezi, camisi, konukevi ile mini bir şehir görünümünde olduğunu ifade ederek, Bayburt Üniversitesi'nin bu aşamaya gelmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

Açılış oturumuyla başlayan ve 4 Mayıs'ta sona erecek sempozyumda, 157 sunum yapılacak.

Kaynak: AA