Samsun'da 'Yöresel Ot Yemekleri Festivali' Düzenlenecek

Samsun Turizmciler Derneği'nin öncülüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizm Altyapısı Birliği'nin katkılarıyla 9 -13 Mayıs tarihlerinde ''Yöresel Ot Yemekleri Festivali'' düzenlenecek.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin amacının, başta Samsun’un tanıtımını yapmak, yöresel tatların bilinirliğini sağlamak, Karadeniz'de doğanın zenginliğini, otların çeşitliliğini göstermek, bu otlarla pişirilen yemekleri tanıtmak ve bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılabilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Festival kapsamında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirten Genç, şunları dile getirdi:

"Geleneksel hale getirdiğimiz yöresel ot yemekleri festivali ile şehrimizin marka değerini artırmaya gayret ediyoruz. Sağlıklı ve doğal beslenmenin öneminin giderek arttığı bu dönemde, otları tanıyıp bilenlerle, tanımak isteyenlerin buluşmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda bu yıl festivalimiz dört gün sürecek. İlk gün, Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Mahallesi'nde yenilebilir ot toplama yarışması düzenlenecek. İkinci gün Alaçam ilçesinde yöresel ot tanıtım programları, ot toplama yarışmaları, çocuk etkinlikleri ve resim yarışması yapılacak. Üçüncü gün Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi bahçesinde anne, çocuk mutfağı, oklavanı al gel yarışması, yemek programları ve çeşitli aktiviteler yer alacak. Son gün ise spor aktiviteleri ve çeşitli yarışmalar yer alacak."

Genç, festivalin Samsun'un tanıtımı için büyük önem taşıdığını da kaydetti.

Kaynak: AA